Traditionele Griekse salade

Traditionele Griekse salade

De Griekse salade: met zijn levendige kleuren, verse ingrediënten en de perfecte balans van smaken, is deze salade een heerlijke reis naar de zonnige smaken van Griekenland. Een fris salade recept, lekker als voorgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees, vis of als onderdeel van een Grieks diner. Zo'n traditionele Griekse salade is simpel, maar vooral heel lekker. Dat zit 'm juist in z'n eenvoud. Daarom is het belangrijk om ingrediënten van de beste kwaliteit te kiezen. Zo krijg je echt een heerlijke fetasalade.

Ook lekker om te maken: gekruide kip met Griekse yoghurtsaus.

griekse salade recept

Griekse salade recept

4.9 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek de eenvoud, puurheid van een traditionele Griekse salade met verse ingrediënten en perfecte balans van smaken. Eet bij vlees, vis of Grieks diner.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 164

Ingrediënten

  • 4 tomaten in partjes
  • 1 komkommer in plakjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 1 groene paprika in dunne reepjes
  • 120 gr Kalamata-olijven (of zwarte olijven)
  • 200 gr feta-kaas verkruimeld
  • enkele takjes verse oregano of gedroogde oregano naar smaak
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el rode wijnazijn
  • zout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het voorbereiden van de groenten. Snijd de tomaten in partjes, de komkommer in plakjes, de rode ui in dunne ringen en de paprika's in dunne blokjes.
  • Plaats de gesneden groenten in een grote saladeschaal.
  • Voeg de Kalamata-olijven toe aan de groenten.
  • Verkruimel de feta over de groenten in de schaal, of verdeel de kaas in grote blokken.
  • Strooi verse oregano of gedroogde oregano over de salade naar smaak. Oregano voegt een heerlijke Griekse smaak toe.
  • Druppel extra vergine olijfolie over de salade. Voeg ook de rode wijnazijn toe voor een vleugje zuur.
  • Breng de salade op smaak met zout en zwarte peper naar smaak.
  • Meng tot slot de salade door elkaar, zodat de smaken goed worden gecombineerd. Doe dit voorzichtig, zonder de groenten te pletten.

Serveer de salade direct als voorgerecht of als bijgerecht. Eet met griekse pita's en maak eventueel een tzatziki erbij. Bekijk meer Griekse recepten zoals gekruide gyros, moussaka en souvlaki.

Griekse salade
Griekse salade

Dit recept valt onder

Ook lekker

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024