Ga terug
+ servings
Risotto met prei courgette en citroen

Risotto met prei

3.4 van 40 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek de zonnige smaken van Italië op je bord. Knapperige prei, zachte courgette en een vleugje citroen brengen de lente in je keuken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 524

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 1 lit groentebouillon
  • 3 takjes tijm
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 300 gr risotto rijst
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes en de prei in ringen.
  • Halveer de citroen en pers het sap uit. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak de knoflook en ui op laag vuur kort.
  • Voeg vervolgens de overige groenten toe en bak deze 5 minuten mee voordat je het vuur uitzet.
  • In een andere pan, verhit je één eetlepel olijfolie en voeg je de risottorijst toe. Roer de rijst om zodat deze bedekt is met olie.
  • Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe en laat dit tien minuten op laag vuur sudderen totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.
  • Herhaal dit proces met de rest van de bouillon totdat de rijst smeuïg en gaar is.
  • Voeg de gebakken groenten, tijm en parmezaanse kaas toe aan de risotto en bak nog kort mee. Breng de risotto met prei op smaak met citroensap en versgemalen peper.