Ga terug
+ servings
Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel uit de oven

4.1 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Zalm met venkel in een pakketje uit de oven. Met sinaasappel en verse kruiden in een pakketje, zo easy, snel en lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 175

Ingrediënten

  • 1 knol venkel
  • 1 sinaasappel
  • 4 stukken zalmfilets
  • 1 tl venkelzaad
  • olijfolie
  • 4 takjes verse kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de venkel zo dun mogelijk, schil de sinaasappel en snij in 8 ronde plakken. Leg vier stukken bakpapier klaar.
  • Leg in het midden van elk stuk papier een kwart van de fijngesneden venkel en 2 plakken sinaasappel. Breng op smaak met grof zeezout en verse peper.
  • Leg een stuk zalm op de sinaasappel en bestrooi de vis met venkelzaad, zout en peper naar smaak en kruiden. Besprenkel met olijfolie, vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast.
  • Leg de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven en stoom in 20 minuten gaar. Zó maak je gestoomde zalm.