Zalm met venkel in een pakketje uit de oven. Met sinaasappel en verse kruiden in een pakketje, zo easy, snel en lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 175
Ingrediënten
1knolvenkel
1sinaasappel
4stukkenzalmfilets
1tlvenkelzaad
olijfolie
4takjesverse kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de venkel zo dun mogelijk, schil de sinaasappel en snij in 8 ronde plakken. Leg vier stukken bakpapier klaar.
Leg in het midden van elk stuk papier een kwart van de fijngesneden venkel en 2 plakken sinaasappel. Breng op smaak met grof zeezout en verse peper.
Leg een stuk zalm op de sinaasappel en bestrooi de vis met venkelzaad, zout en peper naar smaak en kruiden. Besprenkel met olijfolie, vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast.
Leg de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven en stoom in 20 minuten gaar. Zó maak je gestoomde zalm.