Ga terug
+ servings
Tzatziki maken

Tzatziki recept

4.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Tzatziki saus maken, Griekse yoghurt met munt, knoflook en citroen. Als brood dip of topping op gepofte aardappel.
Gang Bijgerecht
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4
calorieën 72

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 el citroensap
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • muntblaadjes of peterselie naar smaak
  • verse peper naar smaak
  • grof zeezout naar smaak

Instructies

  • Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer grof of maak linten.
  • Pel en pers de knoflook en voeg samen met de olijfolie en citroensap toe aan de Griekse yoghurt. Meng samen met de komkommer.
  • Breng de tzatziki op smaak met verse peper en maak af met verse munt of peterselie. Zet de tzatziki weg in de koelkast of serveer gelijk.