Recept afdrukken
Tzatziki saus maken, Griekse yoghurt met munt, knoflook en citroen. Als brood dip of topping op gepofte aardappel.
Gang Bijgerecht
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 el citroensap
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr Griekse yoghurt
- muntblaadjes of peterselie naar smaak
- verse peper naar smaak
- grof zeezout naar smaak
Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer grof of maak linten.
Pel en pers de knoflook en voeg samen met de olijfolie en citroensap toe aan de Griekse yoghurt. Meng samen met de komkommer.
Breng de tzatziki op smaak met verse peper en maak af met verse munt of peterselie. Zet de tzatziki weg in de koelkast of serveer gelijk.