Geniet van het comfort van hartige pannenkoeken met de voordelen van groene groenten, boerenkool. Perfect voor lunch, brunch of snelle avondmaaltijd.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 320
Ingrediënten
250grbloem
1tlknoflookpoeder
3eieren
375mlmelk
100grboerenkool vers en gesneden
1rode ui
olijfolie om te bakken
geraspte kaas(oud)
snuf zout
Instructies
Doe de bloem in een kom en voeg hier een snuf zout aan toe en het knoflookpoeder.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en kluts de eieren hierin. Voeg een kwart van de melk toe en mix met een garde tot een gladde massa.
Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag.
Pel en snij de rode ui flinterdun in halve ringen en voeg toe aan het beslag samen met de boerenkool.
Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan. Schep met een soeplepel beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. (Beslag te dik? Voeg extra melk toe)
Bak de pannenkoeken en draai om als de bovenzijde droog is en de onderkant een mooie kleur heeft.
Gebruik een spatel om de pannenkoek te draaien. Bak ook de andere kant bruin. bestrooi de pannenkoek met geraspte (oude) kaas. Maak af met topping naar keuze.