Ga terug
+ servings
Pannenkoek met boerenkool

Hartige pannenkoek

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van het comfort van hartige pannenkoeken met de voordelen van groene groenten, boerenkool. Perfect voor lunch, brunch of snelle avondmaaltijd.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 eieren
  • 375 ml melk
  • 100 gr boerenkool vers en gesneden
  • 1 rode ui
  • olijfolie om te bakken
  • geraspte kaas (oud)
  • snuf zout

Instructies

  • Doe de bloem in een kom en voeg hier een snuf zout aan toe en het knoflookpoeder.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem en kluts de eieren hierin. Voeg een kwart van de melk toe en mix met een garde tot een gladde massa.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag.
  • Pel en snij de rode ui flinterdun in halve ringen en voeg toe aan het beslag samen met de boerenkool.
  • Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan. Schep met een soeplepel beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. (Beslag te dik? Voeg extra melk toe)
  • Bak de pannenkoeken en draai om als de bovenzijde droog is en de onderkant een mooie kleur heeft.
  • Gebruik een spatel om de pannenkoek te draaien. Bak ook de andere kant bruin. bestrooi de pannenkoek met geraspte (oude) kaas. Maak af met topping naar keuze.