Hartige pannenkoek met boerenkool

Hartige pannenkoek met boerenkool

Geniet van het comfort van pannenkoeken met de voordelen van gezonde boerenkool. Hartige pannenkoek met groene groenten is een smaakvolle combinatie en is perfect voor lunch of een snelle avondmaaltijd. Dus even geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken met rode ui. Serveer met knapperige rauwkost: salade van radijsjes, paprika en rode ui is favoriet.

Tip, bak de pannenkoeken vast in de vroege morgen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. In de avond warm je ze zo weer op in de oven. Als je meer inspiratie zoekt voor pannenkoeken, misschien is dit basisrecept ook een idee.

Pannenkoek met boerenkool

Hartige pannenkoek

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van het comfort van hartige pannenkoeken met de voordelen van groene groenten, boerenkool. Perfect voor lunch, brunch of snelle avondmaaltijd.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 eieren
  • 375 ml melk
  • 100 gr boerenkool vers en gesneden
  • 1 rode ui
  • olijfolie om te bakken
  • geraspte kaas (oud)
  • snuf zout

Instructies

  • Doe de bloem in een kom en voeg hier een snuf zout aan toe en het knoflookpoeder.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem en kluts de eieren hierin. Voeg een kwart van de melk toe en mix met een garde tot een gladde massa.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag.
  • Pel en snij de rode ui flinterdun in halve ringen en voeg toe aan het beslag samen met de boerenkool.
  • Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan. Schep met een soeplepel beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. (Beslag te dik? Voeg extra melk toe)
  • Bak de pannenkoeken en draai om als de bovenzijde droog is en de onderkant een mooie kleur heeft.
  • Gebruik een spatel om de pannenkoek te draaien. Bak ook de andere kant bruin. bestrooi de pannenkoek met geraspte (oude) kaas. Maak af met topping naar keuze.

Eet de groentepannenkoek met een topping van knapperige ringen van rode ui, peterselie en een dot yoghurt met knoflook. Heb je boerenkool over? Maak daarvan een boerenkoolsalade met avocado, deze is perfect voor de lunch, staat heel snel op tafel en is reuze gezond. Boerenkool bevat weinig calorieën zo’n 44 per 50 gram en zit vol goede voedingsstoffen.

Hartige pannenkoek met boerenkool

Geniet van het comfort van hartige pannenkoeken met de voordelen van groene groenten, boerenkool. Wissel ook eens af met verse spinazie. Ook lekker: pannenkoeken met Oosterse groenten.

Pannenkoeken met boerenkool eten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024