Erwtjes en paddenstoelen, zoute sojasaus en pittige gember, een makkelijk vega gebakken rijst recept met peultjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 645
Ingrediënten
300grrijst
3½elsesamolie
150grshiitake mix paddenstoelen in plakjes
2teentjes knoflook
200grpeultjes
1rodeui
100grdoperwtjes
2tlgeraspte verse gember
1elsojasaus
1elrijstazijn
Instructies
Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de peultjes in reepjes.
Verhit 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de shiitake mix paddenstoelen tot ze bruin zijn, zo’n 4 minuten. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper, schep uit de pan.
Voeg 1½ eetlepel sesamolie toe aan de koekenpan. Voeg rode ui, gember, knoflook en peultjes toe. Bak krokant en voeg de rijst toe. Bak tot de rijst knapperig is zo’n 4 minuten. Roer de erwten, sojasaus, rijstazijn en paddenstoelen mee. Schep de rijst in kommen.