Ga terug
+ servings
Gebakken rijst met peultjes recept

Gebakken rijst met peultjes

5 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Erwtjes en paddenstoelen, zoute sojasaus en pittige gember, een makkelijk vega gebakken rijst recept met peultjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 645

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • el sesamolie
  • 150 gr shiitake mix paddenstoelen in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr peultjes
  • 1 rode ui
  • 100 gr doperwtjes
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de peultjes in reepjes.
  • Verhit 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de shiitake mix paddenstoelen tot ze bruin zijn, zo’n 4 minuten. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper, schep uit de pan.
  • Voeg 1½ eetlepel sesamolie toe aan de koekenpan. Voeg rode ui, gember, knoflook en peultjes toe. Bak krokant en voeg de rijst toe. Bak tot de rijst knapperig is zo’n 4 minuten. Roer de erwten, sojasaus, rijstazijn en paddenstoelen mee. Schep de rijst in kommen.