Gebakken rijst met peultjes
Gebakken rijst met peultjes erwtjes en paddenstoelen. Zoute sojasaus en pittige gember, een makkelijk vegetarisch rijst gerecht met een bite van peultjes. Rijst bakken, het recept is eenvoudig. De lekkerste gebakken rijst is afhankelijk van gekookte en vervolgens gekoelde korrels rijst, waardoor ze knapperig kunnen worden in de pan. Om dit nog makkelijker te maken kan je voorgekookte porties rijst invriezen en op tijd ontdooien voor gebruik.
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 3½ el sesamolie
- 150 gr shiitake mix paddenstoelen in plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr peultjes
- 1 rode ui
- 100 gr doperwtjes
- 2 tl geraspte verse gember
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de peultjes in reepjes.
- Verhit 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de shiitake mix paddenstoelen tot ze bruin zijn, zo’n 4 minuten. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper, schep uit de pan.
- Voeg 1½ eetlepel sesamolie toe aan de koekenpan. Voeg rode ui, gember, knoflook en peultjes toe. Bak krokant en voeg de rijst toe. Bak tot de rijst knapperig is zo’n 4 minuten. Roer de erwten, sojasaus, rijstazijn en paddenstoelen mee. Schep de rijst in kommen.
Eieren erbij? Verhit 1½ eetlepel sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de eieren in hete olie en kook tot het wit is uitgehard en de randen knapperig zijn, 3 tot 4 minuten. Kruid met zout en peper. Schep de eieren over de rijst. Top af met kroepoek. Zó maak je het.
Meer gebakken rijst? nasi goreng recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?