Ga terug
+ servings
Dame Blanche klassiek recept

Dame blanche maken

3.6 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Klassiek dessert chocolade saus dame blanche maken met room in slechts 10 minuten. Heerlijk toetje na een diner.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 465

Ingrediënten

  • 8 bollen vanille ijs
  • 40 gr amandelschaafsel
  • 125 ml slagroom
  • 15 gr suiker

Chocolade saus

  • 200 gr pure chocolade minimaal 70% cacao
  • 20 gr roomboter
  • 80 gr suiker
  • 100 ml melk

Instructies

  • Smelt de boter in een saus pannetje, voeg melk en suiker toe. Verwarm langzaam op een laag pitje en roer tot de suiker gesmolten is maar laat de melk niet koken.
  • Hak de chocolade in stukken en meng met de melk. Laat de chocolade al roerende smelten tot een gladde chocoladesaus en zet even weg.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middel hoog vuur bruin en krokant en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig met de suiker.
  • Schenk iets van de warme chocolade onder in het glas, schep de bollen ijs erop en schenk de warme chocolade saus erover heen. Met een dot lobbige room en amandelschaafsel maak je dit toetje af.