Klassiek dessert chocolade saus dame blanche maken met room in slechts 10 minuten. Heerlijk toetje na een diner.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 465
Ingrediënten
8bollen vanille ijs
40gramandelschaafsel
125mlslagroom
15grsuiker
Chocolade saus
200grpure chocolademinimaal 70% cacao
20grroomboter
80grsuiker
100mlmelk
Instructies
Smelt de boter in een saus pannetje, voeg melk en suiker toe. Verwarm langzaam op een laag pitje en roer tot de suiker gesmolten is maar laat de melk niet koken.
Hak de chocolade in stukken en meng met de melk. Laat de chocolade al roerende smelten tot een gladde chocoladesaus en zet even weg.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middel hoog vuur bruin en krokant en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig met de suiker.
Schenk iets van de warme chocolade onder in het glas, schep de bollen ijs erop en schenk de warme chocolade saus erover heen. Met een dot lobbige room en amandelschaafsel maak je dit toetje af.