Dame Blanche klassiek
Warme chocolade- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 465
Dame Blanche klassiek toetje met warme chocolade, gemaakt in 10 minuten, easy! Niets zo lekker en makkelijk als dit nagerecht recept, ‘n knaller!
Dame Blanche maken
Dame Blanche maken, ’n eenvoudig dessert namelijk ijs chocoladesaus en lobbige room. De chocolade saus is voldoende, zo’n 200 ml na het maken.
Crème Chantilly
’n Franse room ofwel crème Chantilly maak je zó: Klop 500 ml room met een garde tot zachte pieken. Voeg ’n scheutje melk toe met 70 gr poedersuiker en 1 tl vanille extract. Klaar is je Franse crème Chantilly, ’n Slagroom met suiker op smaak gebracht met vanille of cognac.
Klassiek dame blanche recept
- Smelt de boter in een saus pannetje, voeg melk en suiker toe. Verwarm langzaam op een laag pitje en roer tot de suiker gesmolten is maar laat de melk niet koken. Hak de chocolade in stukken en meng met de melk. Laat de chocolade al roerende smelten tot een gladde chocoladesaus en zet even weg.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middel hoog vuur bruin en krokant en zet even weg. Klop de slagroom lobbig met de suiker.
- Schenk wat warme chocolade onder in het glas, schep de bollen ijs erop en schenk de warme chocolade saus erover heen. Met een dot lobbige room en amandelschaafsel maak je dit toetje af.
Varieer met crumble onder in ’t glas voor ’n krokante bite. Blanke dame, fantastisch lekker!
Ook lekker: Snelle chocolademousse met framboos en aardbei. Of bak ’n chocoladetaart met fudge vulling, chocola in én op de taart.
Het is heel lekker vind ik.