Dame Blanche klassiek
Geniet van het klassieke dessert dame blanche met warme chocoladesaus, klaar in slechts 10 minuten. Dit recept is ongelooflijk makkelijk en verrukkelijk een echte topper! De chocoladesaus is ruim voldoende voor dit toetje, ongeveer 200 ml na bereiding. Om een Franse room, oftewel Crème Chantilly, te maken, klop je 500 ml room met een garde tot zachte pieken. Voeg een scheutje melk toe, samen met 70 gram poedersuiker en 1 theelepel vanille-extract. Zo maak je jouw eigen Franse Crème Chantilly, een slagroom met suiker, op smaak gebracht met vanille of cognac.
De chocolade saus maken voor de dame blanche is makkelijk met extra pure chocolade minimaal 70 procent lukt het iedereen.
Ingrediënten
- 8 bollen vanille ijs
- 40 gr amandelschaafsel
- 125 ml slagroom
- 15 gr suiker
Chocolade saus
- 200 gr pure chocolade minimaal 70% cacao
- 20 gr roomboter
- 80 gr suiker
- 100 ml melk
Instructies
- Smelt de boter in een saus pannetje, voeg melk en suiker toe. Verwarm langzaam op een laag pitje en roer tot de suiker gesmolten is maar laat de melk niet koken.
- Hak de chocolade in stukken en meng met de melk. Laat de chocolade al roerende smelten tot een gladde chocoladesaus en zet even weg.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middel hoog vuur bruin en krokant en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig met de suiker.
- Schenk iets van de warme chocolade onder in het glas, schep de bollen ijs erop en schenk de warme chocolade saus erover heen. Met een dot lobbige room en amandelschaafsel maak je dit toetje af.
Varieer met crumble onder in het glas voor een krokante bite. Blanke dame, fantastisch lekker!
Ook lekker: snelle chocolademousse met framboos en aardbei. Of bak een chocoladetaart met fudge vulling, chocola in en op de taart.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Het is heel lekker vind ik.