Snelle groente dip lekker én gezond met oregano en knoflook. Geroosterde paprika feta dip, favoriet bij de borrel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 110
Ingrediënten
2rodepaprika’s
100grfeta kaas
1teentjeknoflook
1tloregano
1el olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten, zaadjes en de steelaanzet en leg met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster in 15 tot 20 minuten. Laat de paprika afkoelen zodat je deze kan gaan ontvellen.
Snij de geroosterde paprika’s (zonder vel) in stukken en mix in de blender samen met de feta, knoflook, olijfolie en oregano.
Breng het geroosterde paprika mengsel op smaak met flink wat verse peper en een snuf grof zeezout. Paprika feta dip maken doe je zó.