Griekse kip met yoghurtsaus, een soort van pita shoarma maar dan met kip, lekker met dip van yoghurt en knoflook.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 448
Ingrediënten
400grkip
200grijsbergsla
1komkommer
12cherrytomaatjes
4pitabroodjes
1rode ui
1elcitroensap
gyroskruiden
2teentjes knoflook
5elGriekse yoghurt
olijfolie
Instructies
Bak de pitabroodjes af in de oven of onder de grill. Snij de kip en meng met de gyros kruiden naar smaak. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de kip hierin gaar.
Snij de komkommer, tomaten en de ui in stukjes en meng met de ijsbergsla in een kom.
Snij de pitabroodjes door de helft of in kwarten. Meng de Griekse yoghurt met de citroensap, 1 tl olijfolie, knoflook geperst en verse peper naar smaak in een kommetje.
Schep de kipstukjes op 'n bord en eet met de yoghurtsaus apart. Gekruide kip met Griekse yoghurt maak je zó.