Ga terug
+ servings
Griekse kip met yoghurtsaus recept

Ge­krui­de kip­ met Griekse yoghurt

4.5 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Griekse kip met yoghurtsaus, een soort van pita shoarma maar dan met kip, lekker met dip van yoghurt en knoflook.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 448

Ingrediënten

  • 400 gr kip
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 pitabroodjes
  • 1 rode ui
  • 1 el citroensap
  • gyroskruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el Griekse yoghurt
  • olijfolie

Instructies

  • Bak de pitabroodjes af in de oven of onder de grill. Snij de kip en meng met de gyros kruiden naar smaak. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de kip hierin gaar.
  • Snij de komkommer, tomaten en de ui in stukjes en meng met de ijsbergsla in een kom.
  • Snij de pitabroodjes door de helft of in kwarten. Meng de Griekse yoghurt met de citroensap, 1 tl olijfolie, knoflook geperst en verse peper naar smaak in een kommetje.
  • Schep de kipstukjes op 'n bord en eet met de yoghurtsaus apart. Ge­krui­de kip­ met Griekse yoghurt maak je zó.