Griekse kip met yoghurtsaus

Een zomerse snack of gerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Heerlijk tijdens warm zomerweer, Griekse kip met yoghurtsaus! Neem als lunch of avondmaaltijd, voor beide is het recept perfect. Dip de stukjes pitabrood in de yoghurtsaus en geniet van de Griekse smaken. Binnen 15 minuten staat dit gerecht al op tafel. Ideaal dus.

Zomerse kip

Een pitabroodje gezond met kip en frisse yoghurtsaus, lekker!

Ingrediënten

  • 400 gr kip
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 pitabroodjes
  • 1 rode ui
  • Gyroskruiden
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el Griekse yoghurt
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Bak de pitabroodjes af in de oven of onder de grill. Snij de kip in reepjes en meng de gyroskruiden hier doorheen. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kip hierin gaar. Snij ondertussen de komkommer, tomaatjes en de ui in stukjes en schep deze door de ijsbergla.
  2. 2Verdeel de sla over de borden. Snij de pitabroodjes in kwarten en verdeel deze ook over de borden. Meng de Griekse yoghurt, citroensap, een scheutje olie, geperste knolook en verse peper door elkaar in een kom.
  3. 3Schep de kipstukjes bovenop de salade en verdeel de yoghurtdressing over de borden. Eet smakelijk!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...