Griekse kip met yoghurtsaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Heerlijk tijdens dit warme zomerweer: Griekse kip met yoghurtsaus! Eet het als lunch of avondmaaltijd, voor beide is het recept zeer geschikt. Dip de stukjes pitabrood in de yoghurtsaus en geniet van de Griekse smaken. Binnen 15 minuten staat dit gerecht al op tafel. Ideaal dus.

Benieuwd naar meer Griekse gerechten? Kijk dan eens bij onze Griekse recepten.

Ingrediënten

  • 400 gram kip
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 pitabroodjes
  • 1 rode ui
  • Gyroskruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • Knoflookpoeder
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Stap1

Bak de pitabroodjes af in de oven of onder een grill. Snij de kip in reepjes en meng er wat gyroskruiden doorheen. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kip hierin gaar. Snij ondertussen de komkommer, tomaatjes en de ui in tukjes en schep deze door de ijsbergla.

Stap2

Verdeel de sla over 4 borden. Snij de pitabroodjes in kwarten en verdeel deze ook over de borden. Meng de Griekse yoghurt, citroensap, een scheutje olie, een snufje knolookpoeder, peper en zout door elkaar in een kom.

Stap3

Schep de kipstukjes bovenop de salade en verdeel de yoghurtdressing over de borden. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab