Griekse kip met yoghurtsaus
Griekse kip met yoghurtsaus, als lunch of snack of voor de avond dit recept past eigenlijk altijd wel. Dippen met pita brood in de yoghurtsaus samen met de kip met Griekse smaken. In een kwartier op tafel en het is best gezond. Perfect dus. Griekse yoghurt saus maken doe je zo. Griekse yoghurt mengen met citroensap, een scheut olijfolie, geperste knoflook en verse peper, voilà! De lekkerste yoghurtsaus en niet alleen bij kip. En of het nu echt een zomers gerecht is? Een pitabroodje met kip en yoghurtsaus kan volgens ons altijd wel.
Ook lekker: Griekse salade met feta en olijven. Oregano, peterselie en dressing van rode wijnazijn, een summerproof Griekse salade tjokvol vitaminen.
Ingrediënten
- 400 gr kip
- 200 gr ijsbergsla
- 1 komkommer
- 12 cherrytomaatjes
- 4 pitabroodjes
- 1 rode ui
- 1 el citroensap
- gyroskruiden
- 2 teentjes knoflook
- 5 el Griekse yoghurt
- olijfolie
Instructies
- Bak de pitabroodjes af in de oven of onder de grill. Snij de kip en meng met de gyros kruiden naar smaak. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de kip hierin gaar.
- Snij de komkommer, tomaten en de ui in stukjes en meng met de ijsbergsla in een kom.
- Snij de pitabroodjes door de helft of in kwarten. Meng de Griekse yoghurt met de citroensap, 1 tl olijfolie, knoflook geperst en verse peper naar smaak in een kommetje.
- Schep de kipstukjes op 'n bord en eet met de yoghurtsaus apart. Gekruide kip met Griekse yoghurt maak je zó.
Bekijk meer kiprecepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?