Ga terug
+ servings
Hachee maken

Hachee maken

4 van 27 stemmen
Recept afdrukken
Leer hoe je traditionele hachee maakt met mals rundvlees, uien en ontbijtkoek. Volg onze stapsgewijze instructies voor een heerlijke Hollandse maaltijd.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 395

Ingrediënten

  • 600 gr hacheevlees
  • 5 uien
  • 1 bouillonblokje rund
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 2 el azijn
  • 1 tl basterdsuiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Instructies

  • Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep af en toe om. Bak zo’n 2 minuten de uien mee.
  • Voeg de bloem, peper en zout toe naar smaak en schep om. Voeg 500 ml water en het bouillontablet toe.
  • Voeg de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste door de hachee heen om te binden.
  • Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur in zo’n 3 uur gaar. Hachee maken doe je zo.