Ga terug
+ servings
Smashburger

Smashburgers

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
De smashburger is een dunne, sappige hamburger met knapperige korst; de perfecte balans van smaken en texturen. Dit wil je!
Gang Snacks
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4
calorieën 500

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 tomaat in plakken
  • 2 augurken in plakjes
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 el hamburgersaus
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Zorg dat je pan goed heet is voordat je begint met het bakken van de smashburgers.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en rol ze in ballen.
  • Leg het gehakt in de pan en plet met een spatel de smashburger plat. Bestrooi vervolgens met zout en eventueel peper.
  • Keer na 2 minuten de smashburger om, zodat de onderkant een krokant korstje heeft. Voeg eventueel een plakje cheddar toe en laat de andere kant nog 1-2 minuten bakken. 
  • Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes in een aparte pan met wat boter tot ze goudbruin zijn.
  • Besmeer je hamburgerbroodje met hamburgersaus. Voeg je favoriete toppings toe, als sla, tomaat, ui, augurk en natuurlijk de smashburger.
  • Plaats het bovenste broodje erop, en je smashburger is klaar om te serveren!