Klassieke smashburgers: het ultieme recept
De smashburger is niet zomaar een burger. In plaats van een dikke, sappige ronde burger, wordt de smashburger gemaakt door een dunne bal gehakt in een loeihete pan te smashen, waardoor de burger razendsnel gaar is, en een knapperige korst krijgt. Het resultaat is een perfecte mix van sappigheid en knapperigheid, met smaakvol vlees dat uitsteekt boven de traditionele hamburger.
De smashburger beleggen met met sla, tomaat, uitjes en kaas. Maar je kunt de burger naar eigen smaak maken met jouw favoriete toppings als bacon of een ei.
Liever vega? Probeer dan eens deze Beyond Meat burger met avocado en ei.
Ingrediënten
- 400 gr rundergehakt
- 4 plakjes cheddar
- 1 tomaat in plakken
- 2 augurken in plakjes
- 4 hamburgerbroodjes
- 8 el hamburgersaus
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Zorg dat je pan goed heet is voordat je begint met het bakken van de smashburgers.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en rol ze in ballen.
- Leg het gehakt in de pan en plet met een spatel de smashburger plat. Bestrooi vervolgens met zout en eventueel peper.
- Keer na 2 minuten de smashburger om, zodat de onderkant een krokant korstje heeft. Voeg eventueel een plakje cheddar toe en laat de andere kant nog 1-2 minuten bakken.
- Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes in een aparte pan met wat boter tot ze goudbruin zijn.
- Besmeer je hamburgerbroodje met hamburgersaus. Voeg je favoriete toppings toe, als sla, tomaat, ui, augurk en natuurlijk de smashburger.
- Plaats het bovenste broodje erop, en je smashburger is klaar om te serveren!
Serveer deze ultieme smashburger met verse frieten.
Tip: Je kunt de smashburger gemakkelijk opwarmen in de airfryer, zodat de burger lekker krokant blijft.
Nog 5 tips voor de airfryer die je misschien nog niet wist.
Maak ook eens een burger met vis zoals deze zalmburger.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?