Deze botersaus, beter bekend als beurre blanc, is lekker om bij het hoofdgerecht te serveren en past perfect bij vis.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 462
Ingrediënten
250grroomboter
100mldroge witte wijn
2sjalottengesnipperd
2elcitroensap
Instructies
Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalotten en witte wijn toe. Laat het mengsel sudderen tot de helft is van het vocht is verdampt en de sjalotten zacht zijn.
Giet de saus door een zeef en schenk het vocht van de botersaus vervolgens weer terug in de pan. Of haal met een schuimspaan de sjalotten uit het vocht.
Verlaag het vuur tot laag en voeg de boterblokjes één voor één toe, terwijl je voortdurend roert met een garde. Het is belangrijk om de boter langzaam toe te voegen en goed te blijven roeren, zodat de saus een mooie, gladde consistentie krijgt.
Voeg eventueel vlak voor het serveren citroensap toe. Giet vervolgens de beurre blanc in een mooie sauskom of direct op het bord.