Ga terug
+ servings
Beurre Blanc | Franse botersaus

Beurre Blanc

4.8 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Deze botersaus, beter bekend als beurre blanc, is lekker om bij het hoofdgerecht te serveren en past perfect bij vis.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 462

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalotten en witte wijn toe. Laat het mengsel sudderen tot de helft is van het vocht is verdampt en de sjalotten zacht zijn.
  • Giet de saus door een zeef en schenk het vocht van de botersaus vervolgens weer terug in de pan. Of haal met een schuimspaan de sjalotten uit het vocht.
  • Verlaag het vuur tot laag en voeg de boterblokjes één voor één toe, terwijl je voortdurend roert met een garde. Het is belangrijk om de boter langzaam toe te voegen en goed te blijven roeren, zodat de saus een mooie, gladde consistentie krijgt.
  • Voeg eventueel vlak voor het serveren citroensap toe. Giet vervolgens de beurre blanc in een mooie sauskom of direct op het bord.