Wortelcake met walnoten is makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van noten. Dit wortelcake recept is een favoriet.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Porties 10personen
calorieën 390
Ingrediënten
200grrijstmeel
1tlbakpoeder
1tlkaneel
80grwalnoten
140mlzonnebloemolie
160grlichte basterdsuiker
250grwortels
2eieren
1sinaasappel
150grmascarpone
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de walnoten grof. Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel en pers het sap van de vrucht uit.
Meng de walnoten, het sinaasappelrasp samen met de kaneel, zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren tot een luchtig beslag.
Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatst de wortel toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 60 minuten gaar.
Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke lepel op de afgekoelde wortelcake.