Ga terug
+ servings
Wortelcake met walnoten

Wortelcake

4.8 van 22 stemmen
Recept afdrukken
Wortelcake met walnoten is makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van noten. Dit wortelcake recept is een favoriet.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 200 gr rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 80 gr walnoten
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 160 gr lichte basterdsuiker
  • 250 gr wortels
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr mascarpone

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de walnoten grof. Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel en pers het sap van de vrucht uit.
  • Meng de walnoten, het sinaasappelrasp samen met de kaneel, zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren tot een luchtig beslag.
  • Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatst de wortel toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 60 minuten gaar.
  • Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke lepel op de afgekoelde wortelcake.