Pasta met pompoensaus, citroen en room, een simpel pasta recept voor de herfst. Vegetarisch met zoete pompoen en zoutige Parmezaan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 555
Ingrediënten
350grpasta
1pompoen
1ui
4teentjesknoflook
olijfolie
400mlbouillon
½citroenhet sap
200mlroom
Parmezaanse kaas
Instructies
Snij de pompoen in parten en verwijder alle pitten en draden. Pel de knoflook en ui en snij in stukken. Maak de bouillon en verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de pompoen, knoflook en ui in een ovenschaal. Bestrooi met flink wat zeezout, vers gemalen peper en een flinke scheut olijfolie en hussel goed door zodat alle stukjes pompoen bedekt zijn. Zet de schaal voor 40 minuten in de oven.
Maak de pasta, zet water op het vuur en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal de pompoen uit de oven en doe de inhoud van de schaal in een blender of neem een staafmixer. Pers de halve citroen uit en doe ’n scheut hiervan samen met de bouillon bij de pompoen en pureer tot een gladde saus.
Schenk de saus in een pan en voeg de room erbij. Laat even zacht koken. Als de pasta ‘al dente’ is, giet de pasta dan af en doe deze in de pan bij de romige pompoensaus.
Serveer de pasta met pompoen in diepe borden. Maak af met vers gemalen peper en Parmezaan, geniet van de pasta pompoen.