De herfst is aanwezig en daar past deze groentestoof met linzen perfect bij. Een makkelijk gerecht vol Hollandse groenten als aardpeer en winterpeen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 210
Ingrediënten
1winterpeen
2aardappelsgroot
3tomaten
2uien
2aardperen
1stengelbleekselderij
2teentjesknoflook
4takjesrozemarijn
70 grtomatenpureeblikje
200grlinzenbruin uit blik
2elolijfolie
2tlpaprika gerookt
1tlkomijn
1tlkurkuma
zout en pepernaar smaak
broodnaar keuze
Instructies
Pel en snij de ui in dunne halve ringen, pel en pers de knoflook. Schil en snij de winterpeen dun, zo ook de aardappelen en aardpeer. Snij de bleekselderij dun en tomaten in blokjes.
Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de winterpeen, aardappelen en aardpeer. Bleekselderij, ui en knoflook. Bak 5 minuten of middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe, ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe samen met de paprika, komijn en kurkuma. Zout en peper naar smaak.
Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de pan samen met de tomaten en 400 ml water. Laat 20 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.