Ga terug
+ servings
Groentestoofpot

Groentestoofpot

5 van 1 stem
Recept afdrukken
De herfst is aanwezig en daar past deze groentestoof met linzen perfect bij. Een makkelijk gerecht vol Hollandse groenten als aardpeer en winterpeen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 210

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 2 aardappels groot
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 2 aardperen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 70 gr tomatenpuree blikje
  • 200 gr linzen bruin uit blik
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprika gerookt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • zout en peper naar smaak
  • brood naar keuze

Instructies

  • Pel en snij de ui in dunne halve ringen, pel en pers de knoflook. Schil en snij de winterpeen dun, zo ook de aardappelen en aardpeer. Snij de bleekselderij dun en tomaten in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de winterpeen, aardappelen en aardpeer. Bleekselderij, ui en knoflook. Bak 5 minuten of middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree toe, ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe samen met de paprika, komijn en kurkuma. Zout en peper naar smaak.
  • Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de pan samen met de tomaten en 400 ml water. Laat 20 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.