Groentestoof met linzen
Na een heerlijke zomer is het tijd voor gezond comfort food. De herfst is duidelijk aanwezig en daar past deze groentestoof met linzen perfect bij. Een makkelijk gerecht vol Hollandse groenten als aardpeer en winterpeen. Snij de groenten, lekker dun met behulp van een mandoline, extra lekker en zo is de groentestoof snel klaar, perfect na een lange school- of werkdag.
De aardpeer, ook wel topinamboer is een echte wintergroente. Het heeft een zachte, zoete smaak die je misschien ook aan artisjok doet denken. Past goed in deze smaakvolle groentestoof.
Ook lekker: bonenstoof met pompoen en wortel.
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 2 aardappels groot
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 aardperen
- 1 stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes rozemarijn
- 70 gr tomatenpuree blikje
- 200 gr linzen bruin uit blik
- 2 el olijfolie
- 2 tl paprika gerookt
- 1 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- zout en peper naar smaak
- brood naar keuze
Instructies
- Pel en snij de ui in dunne halve ringen, pel en pers de knoflook. Schil en snij de winterpeen dun, zo ook de aardappelen en aardpeer. Snij de bleekselderij dun en tomaten in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de winterpeen, aardappelen en aardpeer. Bleekselderij, ui en knoflook. Bak 5 minuten of middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe, ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe samen met de paprika, komijn en kurkuma. Zout en peper naar smaak.
- Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de pan samen met de tomaten en 400 ml water. Laat 20 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Eet met brood en olijfolie.
Tip: geroosterde hazelnoten als topping.
Ook lekker: stoof met kip een Stroganoff kip recept.
Maak ook eens een stoof van aubergine. Auberginestoof met zoete aardappel en rode ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?