Ga terug
+ servings
Pasta met knoflook

Knoflookpasta

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van ultiem comfort food met deze snelle en gemakkelijke knoflookpasta met een pittige twist van chili, dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 264

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 40 ml olijfolie
  • 2 tl knoflookpuree van Faiafood of 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper vers gemalen
  • ½ tl chilivlokken (of meer naar smaak)
  • zout

Optioneel

  • parmezaan of pecorino geraspt
  • peterselie vers

Instructies

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
  • Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflookpuree toe aan de hete olijfolie. Bak enkele minuten tot de knoflook begint te geuren en licht goudbruin wordt. Zet het vuur niet te hoog.
  • Voeg de chilivlokken toe en eventueel de peterselie.
  • Voeg de gekookte en uitgelekte spaghetti toe aan de pan met knoflook en rode chilivlokken. Roer alles goed door, zodat de pasta gelijkmatig met de smaakvolle gebakken knoflook-olie is bedekt.
  • Als de pasta te droog lijkt, kun je wat van het bewaarde kookwater toevoegen om de saus te verdunnen en te binden.
  • Breng de pasta op smaak met flink wat vers gemalen peper en eventueel wat zout en roer opnieuw goed door.
  • Serveer de pasta met knoflook direct op borden, bestrooi met parmezaan of pecorino kaas naar smaak.