Knoflookpasta met chili
Nu de dagen korter worden is het tijd voor snel en easy comfort food. Een makkelijke pasta met knoflook die ook nog eens reuzesnel op tafel staat. Je hoeft enkel de knoflook even aan te bakken en de pasta al dente (beetgaar) te koken. De chili zorgt voor de pittige toets in het gerecht, perfect na een lange school- of werkdag.
Iedere keer hebben we wel een nieuwe favoriete pasta. Deze keer is dat zonder twijfel deze pasta met knoflook, olijfolie en chili. Als je dol bent op kaas is parmezaan of pecorino (en peterselie) een aanrader hierbij te serveren.
Verse knoflookpuree van Faiafood is geweldig van smaak, gemakkelijk en gezond. De verse knoflook wordt op het perfecte moment op Nederlandse bodem geteeld voor een milde en frisse smaak en elk deel van de verse knoflook wordt gebruikt. Geef je knoflookpasta een smaakboost met de gepureerde knoflook van Faiafood. Snel en easy!
Ook lekker: pasta met pompoen met knoflook en room.
Ingrediënten
- 150 gr spaghetti
- 40 ml olijfolie
- 2 tl knoflookpuree van Faiafood of 2 teentjes knoflook
- zwarte peper vers gemalen
- ½ tl chilivlokken (of meer naar smaak)
- zout
Optioneel
- parmezaan of pecorino geraspt
- peterselie vers
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
- Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflookpuree toe aan de hete olijfolie. Bak enkele minuten tot de knoflook begint te geuren en licht goudbruin wordt. Zet het vuur niet te hoog.
- Voeg de chilivlokken toe en eventueel de peterselie.
- Voeg de gekookte en uitgelekte spaghetti toe aan de pan met knoflook en rode chilivlokken. Roer alles goed door, zodat de pasta gelijkmatig met de smaakvolle gebakken knoflook-olie is bedekt.
- Als de pasta te droog lijkt, kun je wat van het bewaarde kookwater toevoegen om de saus te verdunnen en te binden.
- Breng de pasta op smaak met flink wat vers gemalen peper en eventueel wat zout en roer opnieuw goed door.
- Serveer de pasta met knoflook direct op borden, bestrooi met parmezaan of pecorino kaas naar smaak.
Eet met ciabatta, grof zout en olijfolie.
Tip: fijn gesneden peperoncino ofwel chilipeper als topping.
Ook lekker: pasta met groentesaus erwten, courgette, knoflook en munt.
Deze knoflookpasta ofwel aglio olio e peperoncino is een geweldig gerecht juist omdat het geen moeite kost, het is zo makkelijk en snel te bereiden.
Maak ook eens garnalen met knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?