Bonenstoof met pompoen, wortel, koriander, komijn en kaneel. Pompoen stoofpot vegetarisch recept met groenten en peulvruchten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 490
Ingrediënten
1pompoen
175grcannellini bonen
100grlimabonen
175grkikkererwten
200grtomatenblokjes
200grbospeen
2teentjesknoflook
1ui
200mlgroentebouillon
1tlgemalen komijn
1tlchilivlokken
½tlkaneel
1elolijfolie
1bosje koriander
Instructies
Was en ontpit de pompoen en snij in blokjes, was en snij de wortel in stukjes, pel en snipper de ui en knoflook en laat de bonen / kikkererwten uitlekken.
Bak de ui en knoflook in de olijfolie, voeg de pompoen en wortelen na 2 minuten toe. Voeg de komijn, kaneel, chilivlokken en tomatenblokjes toe. Bak mee en blus af met de bouillon.
Laat met deksel 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot alle groenten beetgaar zijn.
Voeg de bonen en kikkererwten toe, koriander en een snuf grof zout. Eventueel vers gemalen peper naar smaak. Schep de bonenstoof in kommen.