Ga terug
+ servings
Bonenstoof met pompoen en wortel

Bonenstoof

4 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Bonenstoof met pompoen, wortel, koriander, komijn en kaneel. Pompoen stoofpot vegetarisch recept met groenten en peulvruchten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 175 gr cannellini bonen
  • 100 gr limabonen
  • 175 gr kikkererwten
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 200 gr bospeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl kaneel
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje koriander

Instructies

  • Was en ontpit de pompoen en snij in blokjes, was en snij de wortel in stukjes, pel en snipper de ui en knoflook en laat de bonen / kikkererwten uitlekken.
  • Bak de ui en knoflook in de olijfolie, voeg de pompoen en wortelen na 2 minuten toe. Voeg de komijn, kaneel, chilivlokken en tomatenblokjes toe. Bak mee en blus af met de bouillon.
  • Laat met deksel 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot alle groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen en kikkererwten toe, koriander en een snuf grof zout. Eventueel vers gemalen peper naar smaak. Schep de bonenstoof in kommen.