Kip stroganoff recept, een stoof van ui paprika en kip. De saus is snel te maken, eet met brood, friet of een puree.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europese recepten, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 445
Ingrediënten
500grkiphaasjes
2elolijfolie
2uien
1rode paprika
250grchampignons
25grboter
70grtomatenpuree
1eldijonmosterd
1elpaprikapoeder
50ml50 ml wodka of bouillon
crème fraîche
1handjeplatte peterselie
Instructies
Snij de kip in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de kip stukjes op hoog vuur aan alle kanten rondom bruin. Laat op laag vuur nog een paar minuten bakken, schep het vlees uit de pan en zet even weg.
Snij de ui in halve ringen en de paprika in lange repen, de champignons in plakjes. Verhit de boter in de pan waarin je de kip hebt gebakken en stoof de ui 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paprika en champignons toe. Leg de deksel op de pan en stoof de groenten in 5 minuten gaar.
Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en wodka of bouillon toe en meng. Voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de kip terug in de pan en schep om met de saus en de peterselie. Schep de kip Stroganoff in kommen en serveer.