Gnocchi met sperziebonen en gehakt, een simpel recept, snel gemaakt met een romige saus van gehakt, knoflook en ui.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 3personen
calorieën 410
Ingrediënten
500grgnocchi
3elolijfolie
300grsperziebonen
300grgehakt(vegetarisch)
1rode ui
2teentjesknoflook
1tlpaprikapoeder
1tloregano
125mlroom
Instructies
Maak de sperziebonen schoon en snij doormidden. Kook de bonen kort zodat ze bite houden voor zo'n 4 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit 1 el olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak in een paar minuten rul.
Breng het gehakt op smaak met de kruiden en voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe. Voeg de room en bonen toe en laat de room even koken en dan zachtjes laten pruttelen.
Maak de gnocchi gaar in een pan kokend water of bak lekker krokant in 2 el olijfolie. Schep op borden en eet lekker.