Ga terug
+ servings
Gnocchi met sperziebonen recept

Gnocchi met gehakt

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gnocchi met sperziebonen en gehakt, een simpel recept, snel gemaakt met een romige saus van gehakt, knoflook en ui.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 3 el olijfolie
  • 300 gr sperziebonen
  • 300 gr gehakt (vegetarisch)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 125 ml room

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en snij doormidden. Kook de bonen kort zodat ze bite houden voor zo'n 4 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit 1 el olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak in een paar minuten rul.
  • Breng het gehakt op smaak met de kruiden en voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe. Voeg de room en bonen toe en laat de room even koken en dan zachtjes laten pruttelen.
  • Maak de gnocchi gaar in een pan kokend water of bak lekker krokant in 2 el olijfolie. Schep op borden en eet lekker.