Gnocchi met sperziebonen

Gnocchi met sperziebonen

Gnocchi met sperziebonen en gehakt is een super simpel hoofdgerecht wat heerlijk is voor als je een keer met je bord op schoot wilt eten. Dit gnocchi recept is snel gemaakt met een romige saus van gehakt, knoflook en ui.

Gnocchi sperziebonen (of haricotverts) en gehakt is een heerlijke en voedzame combinatie. Kook of bak de pasta, dit is net waar je voorkeur naar uit gaat, je kan alle kanten op.

Ook lekker: gnocchi met saus van paprika en tomaten met kip en knoflook.

Gnocchi met sperziebonen recept

Gnocchi met gehakt

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gnocchi met sperziebonen en gehakt, een simpel recept, snel gemaakt met een romige saus van gehakt, knoflook en ui.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 3 el olijfolie
  • 300 gr sperziebonen
  • 300 gr gehakt (vegetarisch)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 125 ml room

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en snij doormidden. Kook de bonen kort zodat ze bite houden voor zo'n 4 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit 1 el olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak in een paar minuten rul.
  • Breng het gehakt op smaak met de kruiden en voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe. Voeg de room en bonen toe en laat de room even koken en dan zachtjes laten pruttelen.
  • Maak de gnocchi gaar in een pan kokend water of bak lekker krokant in 2 el olijfolie. Schep op borden en eet lekker.

Meng de gekookte gnocchi door de gehaktsaus, gebakken gnocchi kan je goed apart serveren. Dit gnocchi met gehakt en sperziebonen recept is altijd een goed idee voor een doordeweekse dag.
Ook lekker: gnocchi met pesto rucola en tomaat. Of maak eens orzo met courgette en doperwten.

Gnocchi met sperziebonen en gehakt
Gnocchi met romige sperziebonen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024