Gnocchi met sperziebonen en gehakt
Gnocchi met sperziebonen en gehakt is een eenvoudig en smaakvol hoofdgerecht, perfect voor een ontspannen maaltijd (op de bank). Dit recept is snel te maken en heeft een heerlijk romige saus van gehakt, knoflook, en ui. De combinatie van gnocchi, sperziebonen (of haricots verts) en gehakt is heerlijk en voedzaam. Je kunt de gnocchi koken of bakken, afhankelijk van je voorkeur, waardoor je veel flexibiliteit hebt in de bereiding.
Ook lekker: gnocchi met saus van paprika en tomaten met kip en knoflook. En deze gnocchi is net even anders maar reuze snel en lekker.
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi
- 3 el olijfolie
- 300 gr sperziebonen
- 300 gr gehakt (vegetarisch)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 125 ml room
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Kook de bonen kort, ongeveer 4 minuten, zodat ze nog een beetje bite hebben. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit 1 el olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul.
- Breng het gehakt op smaak met kruiden en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Voeg de room en sperziebonen toe, laat de room even koken en vervolgens zachtjes pruttelen.
- Bereid de gnocchi door ze gaar te koken in een pan kokend water, of bak ze lekker krokant in 2 el olijfolie. Schep alles op borden en geniet van de gnocchi met gehakt.
Meng de gekookte gnocchi door de gehaktsaus; gebakken gnocchi kun je ook prima apart serveren. Dit recept voor gnocchi met gehakt en sperziebonen is altijd een goede keuze voor een doordeweekse dag.
Ook lekker: gnocchi met pesto rucola en tomaat of maak orzo met courgette en doperwten voor wat variatie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?