Ga terug
+ servings
Kip tandoori

Kip tandoori

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Wereldwijd bekend: kip tandoori. Indiase gekruide kip die lekker lang is gemarineerd. Vol smaak, diepgang en lekker veel pit.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 9 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 9 uur 45 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 130

Ingrediënten

Voor de eerste marinade

  • 12 drumsticks
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 tl kashmiri chilipeper of een ander gedroogde rode peper
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 tl zout

Voor de tweede marinade

  • 200 gr yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 el garam masala
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 2 tl kashmiri chilipeper of een ander gedroogde rode peper
  • 60 ml neutrale olie
  • 2 tl zout

Instructies

  • Maak als eerst met een mes inkepingen in de kip, zodat de kip de marinade goed opneemt. Snijd diepe sneden aan beide zijden van de bouten.
  • Voeg de kip toe aan een grote kom en doe de geraspte knoflook, gember, de kashmiri chilipoeder, het citroensap en zout erbij. Meng goed en laat de kip 1 uur rusten in de koelkast.
  • Meng ondertussen de yoghurt samen met de knoflook, gember, kashmiri chilipoeder, korianderpoeder, garam masala, komijnpoeder, zout en rode kleurstof, indien je die gebruikt.
  • Haal de kip uit de koelkast en voeg de marinade toe aan de kip. Meng goed, zodat ieder oppervlak van de kip is bedekt met de kip tandoori marinade. Laat minimaal 8 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kip tandoori op een bakplaat en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de kip ongeveer 45 minuten, of tot hij gaar is. Halverwege de baktijd kun je de kip omdraaien en bestrijken met een beetje olie om de buitenkant krokant te maken.
  • Als de kip volledig gaar is en een mooie kleur heeft, haal je hem uit de oven.