Maak als eerst met een mes inkepingen in de kip, zodat de kip de marinade goed opneemt. Snijd diepe sneden aan beide zijden van de bouten.
Voeg de kip toe aan een grote kom en doe de geraspte knoflook, gember, de kashmiri chilipoeder, het citroensap en zout erbij. Meng goed en laat de kip 1 uur rusten in de koelkast.
Meng ondertussen de yoghurt samen met de knoflook, gember, kashmiri chilipoeder, korianderpoeder, garam masala, komijnpoeder, zout en rode kleurstof, indien je die gebruikt.
Haal de kip uit de koelkast en voeg de marinade toe aan de kip. Meng goed, zodat ieder oppervlak van de kip is bedekt met de kip tandoori marinade. Laat minimaal 8 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de kip tandoori op een bakplaat en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de kip ongeveer 45 minuten, of tot hij gaar is. Halverwege de baktijd kun je de kip omdraaien en bestrijken met een beetje olie om de buitenkant krokant te maken.
Als de kip volledig gaar is en een mooie kleur heeft, haal je hem uit de oven.