Kip tandoori

Kip tandoori

Kip tandoori is wereldwijd bekend. Dat begrijpen we helemaal, want dit heerlijke kipgerecht heeft rijke smaak die ontstaat door het koken van de kip in een tandoor. Maar ook zonder tandoor kun je jouw eigen kip tandoori maken. Met de juiste aanpassingen kun je jouw kip tandoori thuis zelf maken, gewoon in de oven of in de grillpan.

De kip heeft twee marinades. Waarvan de eerste simpel is met knoflook, gember citroensap en kashmiri chilipeper, maar je kunt ook een andere chilipoeder gebruiken. De tweede marinade is met yoghurt, garam masala en eventueel kleurstof. Hierdoor krijgt de kip tandoori namelijk die prachtig rode kleur.

Ook lekker: Indiase linzencurry met spinazie.

Kip tandoori

Kip tandoori

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Wereldwijd bekend: kip tandoori. Indiase gekruide kip die lekker lang is gemarineerd. Vol smaak, diepgang en lekker veel pit.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 9 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 9 uur 45 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 130

Ingrediënten

Voor de eerste marinade

  • 12 drumsticks
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 tl kashmiri chilipeper of een ander gedroogde rode peper
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 tl zout

Voor de tweede marinade

  • 200 gr yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 el garam masala
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 2 tl kashmiri chilipeper of een ander gedroogde rode peper
  • 60 ml neutrale olie
  • 2 tl zout

Instructies

  • Maak als eerst met een mes inkepingen in de kip, zodat de kip de marinade goed opneemt. Snijd diepe sneden aan beide zijden van de bouten.
  • Voeg de kip toe aan een grote kom en doe de geraspte knoflook, gember, de kashmiri chilipoeder, het citroensap en zout erbij. Meng goed en laat de kip 1 uur rusten in de koelkast.
  • Meng ondertussen de yoghurt samen met de knoflook, gember, kashmiri chilipoeder, korianderpoeder, garam masala, komijnpoeder, zout en rode kleurstof, indien je die gebruikt.
  • Haal de kip uit de koelkast en voeg de marinade toe aan de kip. Meng goed, zodat ieder oppervlak van de kip is bedekt met de kip tandoori marinade. Laat minimaal 8 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kip tandoori op een bakplaat en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de kip ongeveer 45 minuten, of tot hij gaar is. Halverwege de baktijd kun je de kip omdraaien en bestrijken met een beetje olie om de buitenkant krokant te maken.
  • Als de kip volledig gaar is en een mooie kleur heeft, haal je hem uit de oven.

Serveer de kip tandoori met naan, raita en andere Indiase gerechten.
Tip: begin de dag ervoor zodat de kip nog langer kan marineren.

Ook lekker: kokoscurry met ananas spinazie en gember.

Superlekker op een feestje. Wissel de drumsticks in voor kippenvleugels, zodat je ze kunt uitdelen.

Indiase gegrilde kip

Maak ook eens kip met kerrie en kokos.

Kip tandoori

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024