Ga terug
+ servings
Masala chai latte

Masala chai latte

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Masala Chai: Indiase gekruide thee met unieke specerijen, melk en zwarte thee. Verwarmend, aromatisch en geliefd.
Gang Drankjes
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
calorieën 103

Ingrediënten

  • 5 kardemompeulen
  • 2 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 6 peperkorrels
  • 50 ml water
  • 1/2 kaneelstok
  • 1 el zwarte thee
  • 200 ml melk
  • 1 tl bruine suiker

Instructies

  • Doe als eerst de kardemompeulen, hele kruidnagels, steranijs en zwarte peperkorrels in een vijzel en kneus voorzichtig.
  • Verhit een steelpan op het vuur en voeg de specerijen toe. Doe ook de gember en het kaneelstokje erbij en rooster de specerijen tot ze beginnen te geuren, ongeveer 2 minuten.
  • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur uit en voeg vervolgens de zwarte thee toe. Laat de thee niet koken, want dit geeft een bittere smaak. Laat de thee minstens 5 minuten trekken.
  • Schep de kruiden uit de chai en voeg de melk toe.
  • Verwarm de chai late in het steelpannetje, of met een melkopschuimer.
  • Voeg als laatst bruine suiker toe, om de chai latte op smaak te brengen.
  • Bestrooi met extra kaneelpoeder en serveer de chai latte direct.