Masala Chai: Indiase gekruide thee met unieke specerijen, melk en zwarte thee. Verwarmend, aromatisch en geliefd.
Gang Drankjes
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2
calorieën 103
Ingrediënten
5kardemompeulen
2kruidnagel
1steranijs
6peperkorrels
50mlwater
1/2kaneelstok
1elzwarte thee
200mlmelk
1tlbruine suiker
Instructies
Doe als eerst de kardemompeulen, hele kruidnagels, steranijs en zwarte peperkorrels in een vijzel en kneus voorzichtig.
Verhit een steelpan op het vuur en voeg de specerijen toe. Doe ook de gember en het kaneelstokje erbij en rooster de specerijen tot ze beginnen te geuren, ongeveer 2 minuten.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur uit en voeg vervolgens de zwarte thee toe. Laat de thee niet koken, want dit geeft een bittere smaak. Laat de thee minstens 5 minuten trekken.
Schep de kruiden uit de chai en voeg de melk toe.
Verwarm de chai late in het steelpannetje, of met een melkopschuimer.
Voeg als laatst bruine suiker toe, om de chai latte op smaak te brengen.
Bestrooi met extra kaneelpoeder en serveer de chai latte direct.