Rooster de peperkorrels in een grote, hete, droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn. Plet ze vervolgens grof in een vijzel en zet opzij.
Zet vervolgens de koekenpan weer op het vuur en verhit een diepe laag olijfolie in de koekenpan.
Voeg de salieblaadjes toe en frituur 1 minuut, zodat ze lekker knapperig zijn.
Haal de salieblaadjes uit de pan en voeg de paddenstoelen toe. Bak ze in ongeveer 5-10 minuten. Breng op smaak met zout.
Breng ondertussen ook een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook ze 2-3 minuten tot ze naar de oppervlakte drijven. Schep ze uit met een schuimspaan en bewaar 200 ml van het kookvocht.
Voeg vervolgens de boter toe de pan met paddenstoelen. Zodra deze gesmolten is, voeg je de geroosterde gemalen peperkorrels toe. Doe ook het pastawater erbij en laat 2 minuten sudderen, tot het vocht is gehalveerd.
Doe daarna de uitgelekte gnocchi toe aan de pan en schep ze om in de saus. Voeg ook meteen de twee kazen erbij en roer goed, zodat er een saus ontstaat.
Verdeel de gnocchi met paddenstoelen over de borden en bestrooi als laatst met extra kaas.