Gnocchi met paddenstoelen en salieboter

Gnocchi met paddenstoelen en salieboter

Deze gnocchi met paddenstoelen, salie en botersaus zou je kunnen zien als een soort caio e pepe verhoogd tot een hoger niveau. De basis begint namelijk met het roosteren van de peperkorrels. Die malen we fijn en bakken we samen met de paddenstoelen in een olie die op smaak is gebracht met salie. Daarna gaat de gnocchi erbij samen met twee soorten Italiaanse kaas en een flinke schep pastawater en lekker veel boter.

Tijdens de herfst dagen zijn we dol op paddenstoelen. Daarom kiezen voor verschillende soorten. Oesterzwammen, cantharellen, champignons, enzovoorts. Ga langs de groenteboer en maak optimaal gebruik van de producten die de Nederlandse bodem te bieden heeft!

Net even anders: gnocchi met champignonsaus.

Gnocchi met paddenstoelen en salie

Gnocchi met paddenstoelen

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van deze overheerlijke gnocchi met paddenstoelen in een romige botersaus. Het perfecte gerecht voor herfstavonden. Smaakvol Italiaanse recept.
Gang diner
Keuken Europese recepten, Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4
calorieën 500

Ingrediënten

  • 2 tl zwarte peper gemalen
  • olijfolie
  • 80 gr boter
  • 300 gr gemengde paddenstoelen in plakjes of gescheurd
  • 15 salieblaadjes
  • zeezout
  • 250 gr gnocchi
  • 100 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 50 gr Pecorino kaas fijn geraspt

Instructies

  • Rooster de peperkorrels in een grote, hete, droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn. Plet ze vervolgens grof in een vijzel en zet opzij.
  • Zet vervolgens de koekenpan weer op het vuur en verhit een diepe laag olijfolie in de koekenpan.
  • Voeg de salieblaadjes toe en frituur 1 minuut, zodat ze lekker knapperig zijn.
  • Haal de salieblaadjes uit de pan en voeg de paddenstoelen toe. Bak ze in ongeveer 5-10 minuten. Breng op smaak met zout.
  • Breng ondertussen ook een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook ze 2-3 minuten tot ze naar de oppervlakte drijven. Schep ze uit met een schuimspaan en bewaar 200 ml van het kookvocht.
  • Voeg vervolgens de boter toe de pan met paddenstoelen. Zodra deze gesmolten is, voeg je de geroosterde gemalen peperkorrels toe. Doe ook het pastawater erbij en laat 2 minuten sudderen, tot het vocht is gehalveerd.
  • Doe daarna de uitgelekte gnocchi toe aan de pan en schep ze om in de saus. Voeg ook meteen de twee kazen erbij en roer goed, zodat er een saus ontstaat.
  • Verdeel de gnocchi met paddenstoelen over de borden en bestrooi als laatst met extra kaas.

Serveer de gnocchi met paddenstoelen en salieboter met een salade en eventueel een stukje vlees.
Tip: snijd en scheur de paddenstoelen in grote stukken, dat geeft extra veel textuur aan de maaltijd.

Salie over? Maak aardappel knoflooksoep met rozemarijn en salie.

Gnocchi met salieboter

Maak ook caesar salade.

Gnocchi met paddenstoelen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024