Serveer eens deze crostini met burrata, ansjovis en gefrituurde salie tijdens je volgende borrel. Zachte smaken die iedereen blij maken!
Gang Borrelhapje
Keuken Europese recepten, Italiaans, Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 20hapjes
calorieën 124
Ingrediënten
1stokbroodin plakjes
olijfolie
20salieblaadjes
2bollenburrata
20ansjovisfilets
1citroende rasp
zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat en giet de olijfolie eroverheen. Zorg dat ieder plakje bedenkt is met olijfolie. Bak de crostini in de oven ongeveer 10 minuten in de oven, of tot goudbruin en krokant. Zet ze opzij en koel af.
Verhit ondertussen een diepe pan met olijfolie.
Frituur de salieblaadjes in de olie tot ze knapperig zijn, ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Haal de salieblaadjes eruit laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
Snijd de bollen burrata open. Beleg de crostini met een theelepel burrata. Doe daarna de ansjovis erbovenop en volg met de gefrituurde salieblaadjes. Druppel nog wat van de olie waarin de salieblaadjes zijn gefrituurd eroverheen. Rasp de citroen boven de crostini en bestrooi als laatst met grove zeezoutvlokken.