Crostini met burrata, ansjovis en gefrituurde salie
Tijdens de feestelijke maanden kan het lastig zijn om te verzinnen wat je moet serveren aan je gasten. Gelukkig zit je met deze crostini met burrata, ansjovis en gefrituurde salie altijd goed. Want dat is een smaakvolle combinatie van romige burrata met zoute ansjovis en knapperige gefrituurde salie. Extra lekker op een knapperige crostini, die je gemakkelijk zelf kunt maken in de oven.
Met deze crostini breng je vanzelfsprekende ingrediënten op een verrassende manier samen. Lekker met veel textuur. Ideaal als aperitief of als borrelhapje.
Ook handig: tips en recepten voor een geslaagd feestje.
Ingrediënten
- 1 stokbrood in plakjes
- olijfolie
- 20 salieblaadjes
- 2 bollen burrata
- 20 ansjovisfilets
- 1 citroen de rasp
- zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat en giet de olijfolie eroverheen. Zorg dat ieder plakje bedenkt is met olijfolie. Bak de crostini in de oven ongeveer 10 minuten in de oven, of tot goudbruin en krokant. Zet ze opzij en koel af.
- Verhit ondertussen een diepe pan met olijfolie.
- Frituur de salieblaadjes in de olie tot ze knapperig zijn, ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Haal de salieblaadjes eruit laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
- Snijd de bollen burrata open. Beleg de crostini met een theelepel burrata. Doe daarna de ansjovis erbovenop en volg met de gefrituurde salieblaadjes. Druppel nog wat van de olie waarin de salieblaadjes zijn gefrituurd eroverheen. Rasp de citroen boven de crostini en bestrooi als laatst met grove zeezoutvlokken.
Serveer de crostini met burrata samen met een lekker drankje.
Tip: bewaar de olie waarin de salie wordt gefrituurd voor andere recepten.
Ook lekker: ravioli met salieboter.
Je kunt deze crostini met burrata ook goed van tevoren bereiden. Scheelt jou weer tijd tijdens de borrel!
Maak ook bellini cocktail met prosecco.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk recept. Frituren van de salie gaat ook prima in een dun laagje olie in de koekenpan. De olie verdelen over het brood kan op allerlei manieren. Ik doe het met een {siliconen} kwastje en een bakje olie.
Dank Dethmer!