Ga terug
+ servings
cupcake appelkruimel met topping recept

Cupcakes met appel

4.9 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Appelkruimel cupcake recept, een appel kruimelcake is een leuke twist op de appelkruimeltaart, eenvoudig te maken.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 cupcakes
calorieën 390

Ingrediënten

  • ½ tl baking soda
  • 280 gr appelmoes
  • 55 gr zachte boter
  • 85 gr basterdsuiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat

Kruimeldeeg

  • 50 gr bloem
  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 35 gr zachte boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het kruimeldeeg. Meng bloem, basterdsuiker kaneel en gemalen nootmuskaat in een kom. Snij de boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem. Doe dit totdat het mengsel op broodkruim lijkt en zet even weg.
  • Roer de baking soda door de appelmoes. Klop de boter en suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel en klop het ei mee.
  • Zeef het bakmeel, kaneel en nootmuskaat boven de kom. Spatel met een lepel door het botermengsel en voeg langzaam het appelmoes mengsel toe.
  • Schep het beslag in papieren vormpjes of neem een cupcakevorm. Verdeel het kruimeldeeg over de cupcakes en bak in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.