Appelkruimel cupcake recept, een appel kruimelcake is een leuke twist op de appelkruimeltaart, eenvoudig te maken.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 8cupcakes
calorieën 390
Ingrediënten
½tlbaking soda
280grappelmoes
55grzachte boter
85grbasterdsuiker
1eilosgeklopt
175grzelfrijzend bakmeel
½tlkaneel
½tlnootmuskaat
Kruimeldeeg
50grbloem
40grbruine basterdsuiker
½tl kaneel
½tlnootmuskaat
35grzachte boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het kruimeldeeg. Meng bloem, basterdsuiker kaneel en gemalen nootmuskaat in een kom. Snij de boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem. Doe dit totdat het mengsel op broodkruim lijkt en zet even weg.
Roer de baking soda door de appelmoes. Klop de boter en suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel en klop het ei mee.
Zeef het bakmeel, kaneel en nootmuskaat boven de kom. Spatel met een lepel door het botermengsel en voeg langzaam het appelmoes mengsel toe.
Schep het beslag in papieren vormpjes of neem een cupcakevorm. Verdeel het kruimeldeeg over de cupcakes en bak in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.