Ga terug
+ servings
Traybake met aardpeer

Herfstige traybake met aardpeer, pastinaak

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Wil je een gemakkelijke, smaakvolle maaltijd? Maak dan deze traybake met pastinaak, Eén bakplaat, minimale moeite, maximale smaak!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europese recepten, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 412

Ingrediënten

  • 2 rode uien in partjes
  • 300 gr aardpeer gehalveerd
  • 600 gr wortels gehalveerd
  • 2 stuks pastinaak in kwarten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de olijfolie toe aan een kom. Doe hier de fijngehakte tijm en rozemarijn bij samen met de geraspte knoflook, zout en peper.
  • Zorg dat je de aardpeer goed hebt schoongemaakt en voeg samen met de rode uien, aardpeer, wortels, pastinaak en halloumi in doe bij de marinade in de kom.
  • Meng de ingrediënten van traybake met de marinade goed en voeg toe aan een bakplaat. Verspreid de groenten en halloumi over de bakplaat. Zorg ervoor dat de ingrediënten in een enkele laag liggen, zodat ze gelijkmatig kunnen roosteren.
  • Rooster de traybake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-45 minuten, of totdat de groenten gaar en licht gebruind zijn, en de halloumi knapperig en goudbruin is.
  • Haal de traybake uit de oven en bestrooi met extra kruiden.