Herfstige traybake met pastinaak, wortels, aardpeer en halloumi

Herfstige traybake met pastinaak, wortels, aardpeer en halloumi

Deze eenvoudige traybake met pastinaak, aardpeer, wortels en halloumi wil je een keer proberen. Extra vrolijk met het gebruik van regenboogwortels die je in de supermarkt of bij de groenteboer kunt kopen. Een geniale manier om al je vitamines binnen te krijgen.

Doordeweeks zijn we dol op bakplaatrecepten als deze traybake met pastinaak. Want het concept is simpel maar effectief: snijd de groenten, mik ze op de bakplaat samen met de olie en kruiden en leun achterover terwijl de oven al het werk doet. De groenten brengen een prachtige verscheidenheid aan smaken en texturen, van de zoetheid van de wortels en aardpeer tot de aardse tonen van pastinaak. Super met de hartige, zoute noot van de halloumi die perfect contrasteert met de rest van de ingrediënten.

Ook lekker: pumpkin spice latte, koffie met pompoenkruiden.

Traybake met aardpeer

Herfstige traybake met aardpeer, pastinaak

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Wil je een gemakkelijke, smaakvolle maaltijd? Maak dan deze traybake met pastinaak, Eén bakplaat, minimale moeite, maximale smaak!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europese recepten, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 412

Ingrediënten

  • 2 rode uien in partjes
  • 300 gr aardpeer gehalveerd
  • 600 gr wortels gehalveerd
  • 2 stuks pastinaak in kwarten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de olijfolie toe aan een kom. Doe hier de fijngehakte tijm en rozemarijn bij samen met de geraspte knoflook, zout en peper.
  • Zorg dat je de aardpeer goed hebt schoongemaakt en voeg samen met de rode uien, aardpeer, wortels, pastinaak en halloumi in doe bij de marinade in de kom.
  • Meng de ingrediënten van traybake met de marinade goed en voeg toe aan een bakplaat. Verspreid de groenten en halloumi over de bakplaat. Zorg ervoor dat de ingrediënten in een enkele laag liggen, zodat ze gelijkmatig kunnen roosteren.
  • Rooster de traybake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-45 minuten, of totdat de groenten gaar en licht gebruind zijn, en de halloumi knapperig en goudbruin is.
  • Haal de traybake uit de oven en bestrooi met extra kruiden.

Ook lekker met deze salade met druiven avocado en spinazie.
Tip: Snijd de groenten, zodat de traybake sneller klaar is.

Ook lekker: appel kwark toetje, lekker als dessert.

Eet je de traybake met pastinaak liever met vlees? Dan kun je de halloumi eventueel vervangen door braadworst.

Traybake met wortel

Weten hoe je kastanjes moet poffen? Dat doe je zo!

Traybake met pastinaak

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024