Salie fritti: krokante, gefrituurde salieblaadjes gevuld met ansjovis. Lekker als aperitief, bij de borrel en zelfs bij het diner!
Gang Bijgerecht, Hapjes, snack
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 10
calorieën 200
Ingrediënten
100grbloem
120mlbruisend waterkoud
20salieblaadjes
5ansjovisfilets
zeezout
citroenpartjes
Instructies
Meng bruisend water en bloem in een mengkom. Klontjes in het beslag van de salie fritti zijn geen probleem, want tijdens het frituren zullen deze klontjes heerlijke knapperige belletjes worden. Laat het mengsel 15 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm olie in een frituurpan tot 180 graden.
Was de ansjovis, zodat de vis niet meer zo zout is en dep goed droog met keukenpapier.
Haal het beslag uit de koelkast en dompel de salieblaadjes in tweetallen van gelijke grootte in het beslag. Leg een ansjovisfilet op het salieblaadje en druk vervolgens de ander erboven op. Voeg de salie fritti toe aan de frituurpan en bak ongeveer 1 minuut, of tot goudbruin.
Haal de salie fritti uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezoutvlokken en serveer met een partje citroen.