Halloween koekjes maken, spoken en katten met zanddeeg en halloween uitstekers. Té leuk en makkelijk te maken.
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur25 minutenmin
Porties 20koekjes
calorieën 110
Ingrediënten
200grbloem
80grwitte basterdsuiker
1ei
150grroomboter
1tlvanille-extract
Instructies
Meng alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg in plasticfolie en laat één uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 175 graden en kneed het deeg nog even soepel. Rol uit op een bebloemd werkblad tot een lap met een dikte van een halve cm. Steek de koekjesvormen uit en leg deze met wat tussenruimte op een met bakpapier bekleed rooster.
Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen tot al het deeg op is. Bak de Halloween koekjes in een kwartier tot twintig minuten goudkleurig. Laat de koekjes helemaal afkoelen op het rooster.