Met puree van gember en sojasaus is dit een geweldig recept als bijgerecht om achter de hand te houden. De broccoli is bijzonder smaakvol en snel klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten, Oosters
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 60
Ingrediënten
1stronk broccoli
2elsesamzaadgeroosterd
3elolijfolie
3tlgemberpuree Faiafoodof zelf verse gember raspen
3tlknoflookpuree Faiafoodof zelf verse knoflook raspen
3elsojasaus
½tlsesamolie
1citroenhet sap
½rode uiin dunne ringen
Instructies
Snij kleine roosjes van de broccoli, schil de stronk, halveer en maak dunne plakjes (met een mandoline). Was en kook beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en zet apart.
Giet de olijfolie in een pan, laat heet worden en bak de gember- en knoflookpuree op laag vuur.
Voeg de sojasaus en de sesamolie toe. Voeg het sap van de citroen toe. Proef de dressing: als er meer sojasaus, olijfolie of citroensap nodig is om de perfecte balans te bereiken dan moet je dat doen.
Meng de dressing met de broccoli in een schaal en maak af met het geroosterde sesamzaad en eventueel ringen van rode ui.