Ga terug
+ servings
Broccoli met gember en sojasaus

Broccoli met gember

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Met puree van gember en sojasaus is dit een geweldig recept als bijgerecht om achter de hand te houden. De broccoli is bijzonder smaakvol en snel klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten, Oosters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 60

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 el sesamzaad geroosterd
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl gemberpuree Faiafood of zelf verse gember raspen
  • 3 tl knoflookpuree Faiafood of zelf verse knoflook raspen
  • 3 el sojasaus
  • ½ tl sesamolie
  • 1 citroen het sap
  • ½ rode ui in dunne ringen

Instructies

  • Snij kleine roosjes van de broccoli, schil de stronk, halveer en maak dunne plakjes (met een mandoline). Was en kook beetgaar.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en zet apart.
  • Giet de olijfolie in een pan, laat heet worden en bak de gember- en knoflookpuree op laag vuur.
  • Voeg de sojasaus en de sesamolie toe. Voeg het sap van de citroen toe. Proef de dressing: als er meer sojasaus, olijfolie of citroensap nodig is om de perfecte balans te bereiken dan moet je dat doen.
  • Meng de dressing met de broccoli in een schaal en maak af met het geroosterde sesamzaad en eventueel ringen van rode ui.