Broccoli met gember en sojasaus

Broccoli met gember en sojasaus

Met een puree van gember en zoute sojasaus is dit een geweldig recept voor een bijgerecht om achter de hand te houden. Deze broccoli is bijzonder smaakvol en snel klaar, met veel umami dankzij de gember en de knoflook. De rode ui als topping is optioneel maar zorgt voor een lekker knapperig effect. Lekker bij een bord noedels of een tof Japans gerecht!

Verse gemberpuree (van Nederlandse bodem) van Faiafood is geweldig van smaak, erg makkelijk en hartstikke gezond. Faiafood is hard op weg om alle gember te telen in Nederlandse kassen. Geef je broccoli een smaakboost met de verse gemberpuree (en knoflookpuree) van Faiafood. Snel en easy!

Ook lekker: broccolipesto maken met cashewnoten en limoen. Of maak eens een pasta met broccoli citroen en ricotta.

 

Broccoli met gember en sojasaus

Broccoli met gember

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Met puree van gember en sojasaus is dit een geweldig recept als bijgerecht om achter de hand te houden. De broccoli is bijzonder smaakvol en snel klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten, Oosters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 60

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 el sesamzaad geroosterd
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl gemberpuree Faiafood of zelf verse gember raspen
  • 3 tl knoflookpuree Faiafood of zelf verse knoflook raspen
  • 3 el sojasaus
  • ½ tl sesamolie
  • 1 citroen het sap
  • ½ rode ui in dunne ringen

Instructies

  • Snij kleine roosjes van de broccoli, schil de stronk, halveer en maak dunne plakjes (met een mandoline). Was en kook beetgaar.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en zet apart.
  • Giet de olijfolie in een pan, laat heet worden en bak de gember- en knoflookpuree op laag vuur.
  • Voeg de sojasaus en de sesamolie toe. Voeg het sap van de citroen toe. Proef de dressing: als er meer sojasaus, olijfolie of citroensap nodig is om de perfecte balans te bereiken dan moet je dat doen.
  • Meng de dressing met de broccoli in een schaal en maak af met het geroosterde sesamzaad en eventueel ringen van rode ui.

Eet met noedels en eventueel chili-olie voor extra pit. Tip: geroosterde amandelen als topping.

Ook lekker: in sojasaus gebakken paddenstoelen.

Broccoli met gember
Broccoli bijgerecht met gember en soja

Maak ook eens pesto van broccoli.

Broccoli pesto recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024