Recept afdrukken
Zelf pompoenpuree maken: zo makkelijk is dat! Pompoen met bouillon en crème fraîche zo simpel is dit pompoen bijgerecht een vegetarisch herfst recept.
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 126
- 1 pompoen
- 500 ml bouillon
- 125 ml crème fraîche
- verse peper
- 1 laurierblaadje
Halveer de pompoen. Haal de zaden en de draden uit de pompoen en snij de schil er van af.
Snij het pompoenvlees in blokjes, maak de bouillon en kook met laurier in 8 minuten gaar.
Giet de pompoen af en verwijder het laurierblaadje. Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe voor een smeuïge puree.
Breng op smaak met vers gemalen peper. Serveer in een leuk schaaltje.