Ga terug
+ servings
Andijviestamppot spekjes

Andijviestamppot

3.9 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Proef Nederlandse smaak: andijviestamppot met spekjes in 30 min. Voeg mosterd en piccalilly toe. Ook vegetarisch met knapperige tempeh. Smakelijk!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 280

Ingrediënten

  • 1,2 kilo aardappelen
  • 100 ml melk
  • 250 gr spekblokjes
  • 25 gr boter
  • 500 gr andijvie gesneden
  • 2 el crème fraîche

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in 20 minuten gaar en giet ze af.
  • Bak ondertussen de spekblokjes bruin en krokant in een droge koekenpan.
  • Voeg de melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp dit tot puree. Zet terug op laag vuur en schep de rauwe andijvie erdoor.
  • Voeg de crème fraîche toe samen met vers gemalen peper naar smaak en roer de stamppot goed door.
  • Schep de andijviestamppot in kommen en verdeel de spekjes eroverheen.