Andijviestamppot met spekjes
Geniet van de Nederlandse smaak met andijviestamppot met spekjes, een snel en eenvoudig gerecht dat een heerlijke bite heeft. Of je nu kiest voor spekjes van vlees of vegetarische opties, beide zorgen voor die onmiskenbare smaak. Met aardappelen, melk, boter, andijvie en crème fraîche bereid je deze stamppot in slechts 30 minuten. Serveer met scherpe mosterd en piccalilly voor extra smaak. Voor de vegetariërs die dit andijviestamppot recept willen maken is er een heerlijk alternatief met knapperige (gerookte) vegetarische spekjes.
(De spekjes van de Vegetarische Slager hebben een structuur en smaak die sterk lijken op die van echte spekjes. Ze zijn van zichzelf al knapperig, dus je hoeft ze maar kort te bakken.) Deze stamppot is ook een aanrader!
Ingrediënten
- 1,2 kilo aardappelen
- 100 ml melk
- 250 gr spekblokjes
- 25 gr boter
- 500 gr andijvie gesneden
- 2 el crème fraîche
Instructies
- Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in 20 minuten gaar en giet ze af.
- Bak ondertussen de spekblokjes bruin en krokant in een droge koekenpan.
- Voeg de melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp dit tot puree. Zet terug op laag vuur en schep de rauwe andijvie erdoor.
- Voeg de crème fraîche toe samen met versgemalen peper naar smaak en roer de stamppot goed door.
- Schep de andijviestamppot in kommen en verdeel de spekjes eroverheen.
Eet met een scherpe mosterd en piccalilly. Voor een vegetarisch alternatief voor deze klassieke andijviestamppot maak je een smaakvolle combinatie van verse andijvie en knapperige tempeh. Stamppot andijvie is een echte winter favoriet.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk! En simpel.
Dankjewel!