Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Stamppot met een bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Andijviestamppot met spekjes, stamppot met een bite. Een heerlijk Hollands gerecht, eenvoudig en snel te maken met dit makkelijke recept.

Spekjes van vlees of lekker vega

De smaak van spekjes is heerlijk en onmisbaar in een stamppot. Eet je geen vlees en wil je toch de lekkere bite van spek, dan zijn de spekjes van de vega slager echt een aanrader. Spekjes van vlees of lekker vega ’t kan dus allebei!

Zin in vis? Krokante kibbeling kun je ook eens proberen.

Ingrediënten

  • 1,2 kilo aardappelen
  • 100 ml melk
  • 250 gr spekblokjes
  • 25 gr boter
  • 500 gr andijvie gesneden
  • 2 el crème fraîche
Andijviestamppot met spekjes recept

Stamppot met spek, zo doe je dat

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in 20 minuten gaar en giet ze af. Bak intussen de spekblokjes bruin en krokant in een droge koekenpan.
  2. Voeg de melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp tot puree. Zet terug op laag vuur en schep de rauwe andijvie erdoor.
  3. Voeg de crème fraîche toe samen met verse peper naar smaak en roer de stamppot goed door. Schep de andijvie in kommen en maak af met de spekjes. Stamppot met spek, zó doe je dat.

Eet lekker met scherpe mosterd en piccalilly. Meer andijvie? Andijviestamppot vega met tempeh.

Beoordeling: 3.8. van 19 stemmen.
Please wait...