Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Andijviestamppot, dit heerlijke Hollandse gerecht kun je snel maken met dit eenvoudige recept.

Spekjes van vlees of lekker vega

De smaak van spekjes is heerlijk en onmisbaar in een stamppot. Eet je geen vlees en wil je toch de lekkere bite van spek, dan zijn de spekjes van de vega slager echt een aanrader. Zin in vis? Krokante kibbeling kun je ook eens proberen.

Ingrediënten

  • 1,2 kilo kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 250 gram spekblokjes
  • 25 gram boter
  • 500 gram andijvie
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze

Stap1

Schil de aardappelen en snij de in gelijke delen. Kook ze 20 minuten en giet ze af. Bak de spekblokjes bruin en krokant.

Stap2

Voeg de melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp het tot puree.

Stap3

Zet de pan met aardappelpuree terug op een laag vuurtje en schep de andijvie erdoor. Voeg ook de crème fraîche en wat peper toe en roer het goed door. Bestrooi de stamppot met spekjes en serveer het over 4 borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab