Andijviestamppot met spekjes

Stamppot met een bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Andijviestamppot, dit heerlijke Hollandse gerecht kun je snel maken met dit eenvoudige recept.

Spekjes van vlees of lekker vega

De smaak van spekjes is heerlijk en onmisbaar in een stamppot. Eet je geen vlees en wil je toch de lekkere bite van spek, dan zijn de spekjes van de vega slager echt een aanrader. Zin in vis? Krokante kibbeling kun je ook eens proberen.

Ingrediënten

  • 1,2 kilo kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 250 gram spekblokjes
  • 25 gram boter
  • 500 gram andijvie
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappelen en snij deze in gelijke delen. Kook ze 20 minuten en giet ze af. Bak de spekblokjes bruin en krokant.
  2. 2Voeg de melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp het tot puree.
  3. 3Zet de pan met aardappelpuree terug op een laag vuurtje en schep de andijvie erdoor. Voeg ook de crème fraîche en wat peper toe en roer het goed door. Bestrooi de stamppot met spekjes en serveer het over 4 borden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...