Bloemkool met kaassaus recept is een heerlijk simpel bijgerecht makkelijk te maken en erg snel klaar uit de oven.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 260
Ingrediënten
1bloemkool
30grboter
30grbloem
1tlkerriepoeder
200mlmelk
100mlkookvocht
150groude kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes maar niet te klein. Kook beetgaar en leg de bloemkool in een ovenschaal.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en meng de bloem mee. Bak 3 minuten op laag vuur en blijf roeren. Bak de kerriepoeder mee en voeg al roerende de melk langzaam toe.
Voeg het kookvocht toe samen met de geraspte kaas en blijf roeren. Breng de bloemkool kaassaus op smaak met vers gemalen peper.
Schenk de kaassaus over de bloemkool en zet voor 10 tot 15 minuten in de oven. Haal de bloemkool met kaas uit de oven en serveer.