Eenvoudig Italiaanse gerecht pasta pesto met kip en champignons, erg lekker voor een doordeweekse avond. En zeker een favoriet door de romige pestosaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten, Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 690
Ingrediënten
350grpasta
200grcrème fraîche
150grpesto
250grchampignons
300grkipfilet
olijfolie
Instructies
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snij de kip in blokjes, breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Borstel de champignons schoon en snij in vieren.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de champignons toe en pak deze kort mee.
Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar, roer en verwarm kort. Giet de pasta af en meng door de pesto roomsaus.
Schep de pasta in kommen en verdeel de gebakken kip stukjes en champignons over de pasta. Serveer de pasta pesto met kip en champignons direct.