Wienerschnitzel met mayo, een lapje vlees met krokante korst. Eenvoudig schnitzel recept met citroen en peterselie.
Gang Bijgerecht
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 220
Ingrediënten
4kalfsschnitzelszonder paneer
verse peterselie
bloem
paneermeel
2 eieren
pepervers gemalen
olijfolie
1citroen
Optioneel
paprikapoeder
Instructies
Leg de schnitzels tussen twee laagjes huishoudfolie en sla ze nog iets platter.
Besprenkel de schnitzels met citroensap en kruid met vers gemalen peper en laat even liggen.
Paneren
Zet drie kommetjes met bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar. Bij het paneermeel kun je als smaakmaker de paprikapoeder toevoegen.
Haal het platgeslagen lapje kalfsvlees eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneer. Doe dit met alle vier de schnitzels.
Verwarm een grote koekenpan met voldoende olie. (voldoende anders zal je gepaneerde schnitzel niet mooi krokant bakken) Bak de schnitzels per kant in 2,5 minuut goudbruin. De klassieke schnitzel serveer je met citroen en peterselie.