Wienerschnitzel met mayo

Wienerschnitzel met mayo

Wienerschnitzel met mayonaise, een lapje platgeslagen kalfsvlees met krokante korst. Eenvoudig en lekker schnitzel recept met een crispy korst wat je traditioneel maakt van een stukje kalfsfricandeau en serveert met een partje citroen en verse peterselie. Maak de wienerschnitzel zelf.

Schnitzel maken

Het echte winter comfort food maak je met dit eenvoudige recept. Zo smaakt dus een échte schnitzel. Schnitzel maken doe je met mager kalfsvlees. Zorg dat het vlees goed plat is en en haal het lapje vlees door bloem, een losgeklopt ei en wat paneermeel. Bak lekker krokant en klaar is je schnitzel.

Ook lekker: kipnuggets maken met mosterdmayo. Ook met een krokante korst maar dan van cornflakes. Je maakt ze makkelijk zelf in de oven.

Wienerschnitzel

Schnitzel recept

4.3 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Wienerschnitzel met mayo, een lapje vlees met krokante korst. Eenvoudig schnitzel recept met citroen en peterselie.
Gang Bijgerecht
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 220

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels zonder paneer
  • verse peterselie
  • bloem
  • paneermeel
  • 2 eieren
  • peper vers gemalen
  • olijfolie
  • 1 citroen

Optioneel

  • paprikapoeder

Instructies

  • Leg de schnitzels tussen twee laagjes huishoudfolie en sla ze nog iets platter.
  • Besprenkel de schnitzels met citroensap en kruid met vers gemalen peper en laat even liggen.

Paneren

  • Zet drie kommetjes met bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar. Bij het paneermeel kun je als smaakmaker de paprikapoeder toevoegen.
  • Haal het platgeslagen lapje kalfsvlees eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneer. Doe dit met alle vier de schnitzels.
  • Verwarm een grote koekenpan met voldoende olie. (voldoende anders zal je gepaneerde schnitzel niet mooi krokant bakken) Bak de schnitzels per kant in 2,5 minuut goudbruin. De klassieke schnitzel serveer je met citroen en peterselie.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter