Wienerschnitzel met mayo
Lapje vlees met krokante korst- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 220
Wienerschnitzel met mayo, ’n lapje vlees met krokante korst. Eenvoudig en lekker schnitzel recept. Een lapje platgeslagen vlees, omhuld in een crispy korst, traditioneel van een stukje kalfsfricandeau met een stukje citroen en verse peterselie. Maak de wienerschnitzel zelf, ’t is een soort van snacken met een klodder mayo.
Wienerschnitzel zelf maken hoe dan?
Het echte winter comfort food maak je met dit eenvoudige recept. Zo smaakt dus een échte schnitzel. De originele Wienerschnitzel maak je van mager kalfsvlees. Zorg dat het vlees goed plat is en en haal het lapje vlees door bloem, een losgeklopt ei en wat paneermeel. Bak lekker krokant en klaar is je homemade schnitzel.
Schnitzel maken doe je zó
- Leg de schnitzels tussen twee laagjes huishoudfolie en sla ze nog iets platter. Besprenkel de schnitzels met wat citroensap en kruid met verse peper en laat even liggen.
- Paneren, zet drie kommetjes met bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar. Bij het paneermeel kun je als smaakmaker de paprikapoeder toevoegen. Haal het platgeslagen vlees eerst door de bloem, dan door het ei en dan door ’t paneer. Paneer zo al het vlees.
- Verwarm een grote koekenpan met olie. Zorg voor voldoende olie, anders zal je gepaneerde schnitzel niet mooi krokant bakken. Bak de schnitzels 2,5 minuut aan de ene kant en 2,5 minuut aan de andere kant goudbruin. De klassieke schnitzel serveer je met citroen en peterselie. Schnitzel maken doe je zó.
Ook lekker: Kipnuggets maken met mosterdmayo lekker homemade met ’n krokante korstje van cornflakes. Je maakt ze makkelijk zelf uit de oven.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?