Wienerschnitzel met mayo
Wienerschnitzel met mayonaise, een lapje platgeslagen kalfsvlees met krokante korst. Eenvoudig en lekker schnitzel recept met een crispy korst wat je traditioneel maakt van een stukje kalfsfricandeau en serveert met een partje citroen en verse peterselie. Maak de wienerschnitzel zelf.
Schnitzel maken
Het echte winter comfort food maak je met dit eenvoudige recept. Zo smaakt dus een échte schnitzel. Schnitzel maken doe je met mager kalfsvlees. Zorg dat het vlees goed plat is en en haal het lapje vlees door bloem, een losgeklopt ei en wat paneermeel. Bak lekker krokant en klaar is je schnitzel.
Ook lekker: kipnuggets maken met mosterdmayo. Ook met een krokante korst maar dan van cornflakes. Je maakt ze makkelijk zelf in de oven.
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels zonder paneer
- verse peterselie
- bloem
- paneermeel
- 2 eieren
- peper vers gemalen
- olijfolie
- 1 citroen
Optioneel
- paprikapoeder
Instructies
- Leg de schnitzels tussen twee laagjes huishoudfolie en sla ze nog iets platter.
- Besprenkel de schnitzels met citroensap en kruid met vers gemalen peper en laat even liggen.
Paneren
- Zet drie kommetjes met bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar. Bij het paneermeel kun je als smaakmaker de paprikapoeder toevoegen.
- Haal het platgeslagen lapje kalfsvlees eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneer. Doe dit met alle vier de schnitzels.
- Verwarm een grote koekenpan met voldoende olie. (voldoende anders zal je gepaneerde schnitzel niet mooi krokant bakken) Bak de schnitzels per kant in 2,5 minuut goudbruin. De klassieke schnitzel serveer je met citroen en peterselie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?