Recept afdrukken
Een mossel is favoriet, gefrituurde mosselen recept met saus van knoflook is zó gemaakt, super simpel en erg lekker.
Gang Borrelhapje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 290
- 150 gr gekookte mosselen
- 1 ei
- 4 el bloem
- 6 el paneermeel
- peper vers gemalen
- zonnebloemolie
- 1 limoen
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el yoghurt
- 1 el platte peterselie
- 1 teentje knoflook
Verwarm een laagje zonnebloemolie in een wok, dep de mosselen droog en doe de mosselen samen met de bloem in een kom en schud goed door.
Klop het ei los met vers gemalen peper naar smaak en zet een schaaltje met paneermeel klaar.
Haal de mosselen één voor één door het ei en daarna door het paneer. Voor een extra laagje herhaal je dit nog een keer.
Frituur de gepaneerde mosselen in zonnebloemolie tot ze mooi krokant en bruin zijn. Laat de gefrituurde mosselen uitlekken op keukenpapier.
Maak de saus
Snij de peterselie fijn, schil en pers de knoflook en meng deze twee met de yoghurt. Breng op smaak met vers gemalen peper en limoensap.
Serveer de mosselen als snack met de saus en een schijf limoen.