Gefrituurde mosselen recept
Met saus van knoflook- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
Gefrituurde mosselen recept met saus van knoflook, super simpel, erg lekker en heel snel klaar. Een gefrituurde mossel is favoriet. Lekker bij een borrel of gewoon hangen bij de haard. Met dit mossel recept maak je 48 gefrituurde mosselhapjes.
Overgebleven mosselen
Een pan mosselen gemaakt maar niet alles op? Met de overgebleven mosselen maak je de lekkerste snacks. Maak eens overgebleven mosselen klaar uit de oven. Als je de mosselen los haalt van de schelp, een kruidenboter maakt, de mosselen weer terug legt in een enkele schelp samen met een schepje kruidenboter, gratineren maar! In een voorverwarmde oven op 200 graden , super snack!
Ga je de overgebleven mosselen toch niet gebruiken? Vries ze dan gewoon in.
Zo maak je mosselen als hapje
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een wok, dep de mosselen droog en doe de mosselen samen met de bloem in een kom en schud goed door. Klop het ei met verse peper naar smaak los en zet een bakje paneermeel klaar.
- Haal de mosselen één voor één door het ei en daarna door het paneer. Voor een extra laagje herhaal je dit nog een keer. Frituur de mosselen in de zonnebloemolie tot ze mooi krokant en bruin zijn. Laat de gefrituurde mosselen uitlekken op keukenpapier.
- Maak de knoflookdip, snij de peterselie klein, schil en pers de knoflook en meng deze twee met de yoghurt. Breng op smaak met verse peper en limoensap. Serveer de mosselen als snack met de dip en een schijf limoen. Zó maak je mosselen als hapje. Yum!
Eet de gefrituurde mosselen met frisse komkommersla of met een pittige sambal-knoflook dip.
Wil je deze mosselhapjes glutenvrij eten, gebruik dan rijstmeel en vitabella paneermeel, hiermee gaat ’t perfect!
Meer mosselen? Italiaanse vissoep, met mosselen. Of wil je liever mosselen koken.