Gefrituurde mosselen recept
Gefrituurde mosselen recept met saus van knoflook, super simpel, erg lekker en heel snel klaar. Een gefrituurde mossel is favoriet. Lekker bij een borrel of gewoon als snack op de bank. Met dit mossel recept maak je 48 gefrituurde mosselhapjes.
Overgebleven mosselen
Een pan mosselen gemaakt maar niet alles op? Met de overgebleven mosselen maak je de lekkerste snacks. Maak eens overgebleven mosselen klaar uit de oven. Als je de mosselen los haalt van de schelp, een kruidenboter maakt, de mosselen weer terug legt in een enkele schelp samen met een schepje kruidenboter, gratineren maar! In een voorverwarmde oven op 200 graden en je hebt een geweldig hapje. Ga je de overgebleven mosselen toch niet gebruiken? Vries ze dan gewoon in.
Mosselen frituren
Ingrediënten
- 150 gr gekookte mosselen
- 1 ei
- 4 el bloem
- 6 el paneermeel
- peper vers gemalen
- zonnebloemolie
- 1 limoen
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el yoghurt
- 1 el platte peterselie
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een wok, dep de mosselen droog en doe de mosselen samen met de bloem in een kom en schud goed door.
- Klop het ei los met vers gemalen peper naar smaak en zet een schaaltje met paneermeel klaar.
- Haal de mosselen één voor één door het ei en daarna door het paneer. Voor een extra laagje herhaal je dit nog een keer.
- Frituur de gepaneerde mosselen in zonnebloemolie tot ze mooi krokant en bruin zijn. Laat de gefrituurde mosselen uitlekken op keukenpapier.
Maak de saus
- Snij de peterselie fijn, schil en pers de knoflook en meng deze twee met de yoghurt. Breng op smaak met vers gemalen peper en limoensap.
- Serveer de mosselen als snack met de saus en een schijf limoen.
Eet de gefrituurde mosselen met frisse komkommersla of met een pittige sambal-knoflook dip.
Wil je deze mosselhapjes glutenvrij eten, gebruik dan rijstmeel en vitabella paneermeel, hiermee gaat het perfect.
Heb je nog een overschot mosselen: Italiaanse vissoep met mosselen. Of liever mosselen koken klassiek met witte wijn.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?